Over ons

Welkom bij Vistaria ’t Harinkje, gelegen in de prachtige Langstraat te Zoutelande! Al sinds de jaren ‘80 is onze zaak een begrip in Zoutelande en omstreken, maar ook onder de Duitse gasten, die ons ieder jaar weer weten te vinden. Wij verkopen heerlijke maatjesharing, verse vis, gebakken vis, friet, snacks, broodjes en nog veel meer lekkers.


Stukje geschiedenis

Louw Dekker, afkomstig uit het naast gelegen dorp Meliskerke is de zaak begonnen rond 1980 onder de naam Vishandel Vistaria Louw Dekker Zoutelande. Later heeft de zaak onder Louw ook nog Zeevishandel Frituur IJs Vistaria Louw Dekker geheten. In 1982 is de vrolijke en gastvrije Marjolein Krijger in het team van Louw komen werken. Samen met Louw heeft Marjolein met veel passie en toewijding de zaak laten groeien. Marjolein trouwde in 1992 met Peter Mesie. Dit is ook het jaar dat Marjolein en Peter Mesie de zaak overgenomen hebben van Louw Dekker. Om precies te zijn op 1 februari 1992, waarna ze op 3 april 1992 de deuren voor het eerst als zijnde eigenaar openden. De naam is sindsdien ook veranderd naar Vistaria ’t Harinkje. In 1996, na al wat jaren van succesvolle bedrijfsvoering, besloten zij dat het tijd was om de zaak uit te breiden en te moderniseren. Er vond een flinke verbouwing plaats, waarna de zaak uiteindelijk een stuk ruimer was en er uiteindelijk plaats was voor ongeveer 35 zitplaatsen binnen, gescheiden wc’s met voorportaal en een mooie nieuwe etalage en frituuroven. Ook Marjolein haar broer Wilfred is jarenlang een drijvende kracht in het bedrijf geweest, dit samen met wat andere vaste teamleden. In 2012 is Johan begonnen met werken in de zaak, ondanks dat het seizoenswerk is, keerde hij ieder jaar terug. Vanaf 2015 is de oudste dochter van Peter en Marjolein begonnen in de zaak, eerst nog combinerend met het werk bij ’t Boekenhuisje en haar school. Melissa en Johan kregen een relatie en er ontstond interesse om later de zaak van Peter en Marjolein over te nemen. Peter en Marjolein zijn tot februari 2022 trotse eigenaren van de zaak geweest en hebben altijd met veel plezier en vakmanschap de klanten bediend.


Sinds 1 februari 2022 zijn wij; Johan en Melissa, dochter en schoonzoon van Peter en Marjolein, de nieuwe eigenaren van ons geliefde bedrijf. Beide hebben wij jarenlange ervaring binnen het bedrijf opgebouwd en zijn we vastberaden om het bedrijf op dezelfde manier voort te zetten, met onze eigen twist eraan toe te voegen. Peter blijft actief binnen het bedrijf en deelt graag zijn kennis en ervaring en helpt ons bij de voorbereidende werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het kruiden van kibbeling, fileren van vis enzovoort. Marjolein heeft na 40 jaar een stapje teruggedaan, maar ook zij helpt ons nog regelmatig. Voor ons is het ook erg fijn om op Peter en Marjolein terug te kunnen vallen en gelukkig vinden zij het ook erg leuk om ons nog te  helpen! We heten u van harte welkom in onze zaak en nodigen u uit om te genieten van onze heerlijke verse gerechten.

Johan en Melissa